-LIHAT - FIKIR - KATA - WAkata...BUKAN SEKADAR KATA

Tuesday, October 19, 2010

NAK LANGSAIKAN PTPTN DENGAN MUDAH???MARI DENGAR CERITA TENTANG CICAK BERDUIT NI(TOKKEY/GECKO)

ni la cicak tokkey yang berduit tuh

assalamualaikum
hahahaha
ini cerita tentang cicak yang boleh buat duit
korang penah dengar pasal tokkeey???
cicak yang agak besar ni la
memang boleh buat duit
sebab orang gunakan hati dia untuk hasilkan ubat untuk HIV/AIDS
hahahaha
dekat UUM ni pun ada
kengkadang malam malam dengar la bunyi dia
hahaha
pensyarah aku cakap yang berat lebih 200gram pun harganya lebih rm20 ribu
gempak tu beb
leh bayar duit  PTPTN tu
tapi x la segempak macam
dekat Kalabakan Sabah tu
jom baca cerita cicak berduit ni

Seorang pemuda Malaysia di Kalabakan, Sabah mendakwa dia telah menemui seekor cicak gergasi seberat 64 kilogram di kawasan hutan sempadan dengan Kalimantan, Indonesia lapor akhbar Tribunkaltim.com semalam. Penemuan itu diceritakan oleh seorang lelaki yang cuma mahu dikenali sebagai Arbin dan tinggal di Kalabakan sempat merakamkan gambar cicak raksasa tersebut.Menceritakan mengenai penemuan luar biasa itu, Arbin memberitahu, pemuda itu menemui reptilia unik tersebut semasa keluar mencari cicak di hutan berkenaan.
“Kegiatan mencari cicak sememangnya popular di sini (Tawau). Saya juga ikut ke hutan dengan tujuan sama,” kata Arbin yang ditemui di Tawau pada Isnin lepas. Semasa keluar memburu itulah pemuda itu secara tidak sengaja menemui cicak bersaiz raksasa itu. “Pada awalnya pemuda itu terkejut dan agak takut kerana saiz cicak itu seperti buaya. Setelah mendekatinya, ternyata ia cuma seekor cicak dan ia tidak dapat bergerak kerana terlalu besar. “Dia kemudian membawa cicak itu pulang,” tambah remaja berkenaan.Menurut akhbar itu, pemuda itu memelihara cicak gergasi tersebut di rumahnya dengan memberi reptilia itu makan daging terutama hati ayam supaya ia tidak mati.
Masyarakat di Indonesia, Thailand dan Cina percaya cicak tersebut mampu mengubati peyakit Aids/Hiv dan ini menyebabkan harganya melambung. Sejak berita cicak luar biasa itu tersebar pemuda itu pernah ditawar dengan harga RM 2 juta seekor, tetapi beliau tidak mahu menjualnya kerana menunggu harga yang lebih tinggi.Walaubagaimana pun cicak tersebut telah dijual dengan harga RM 1 juta sekilo, ini bermakna harga cicak gergasi itu nilainya RM 64 juta

haa gempak tak  gempak tuh???
rm64 juta bukan sikit tu dik
leh tampung berapa pelajar kat UUM nih kan???
hahaha

No comments:

Post a Comment